Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse på webben. Genom att besöka vår webbplats accepterar du vårt användande av kakor.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Sparformer

Sparkonto, fonder eller aktier? Här kan du läsa om några av de vanligaste sparformerna, vad de innebär och vilka som kan passa dig.

 • Kvinna som håller i en läsplatta

  Sparkonton

  Sparkonton är ett enkelt sparande med låg risk. Dessutom är pengarna tillgängliga när du behöver dem.

 • Kvinna i hängmatta

  Aktieindexobligationer, SPAX

  SPAX är ett sparande med låg risk. Du får alltid tillbaka nominellt belopp samtidigt som du har möjlighet att få bra avkastning på dina pengar.

 • Man som håller i en mobiltelefon

  Fonder

  En fond kan beskrivas som en portfölj fylld med olika slags värdepapper, som aktier och obligationer. Du kan spara små eller stora summor med lägre eller högre risk.

 • Pojke i blå skjorta målar

  Kapitalförsäkringar

  Med kapitalförsäkring kombinerar du fondsparandets möjligheter till bra avkastning med försäkringssparandets fördelaktiga skatteregler.

 • Par ute på kvällspromenad

  Investeringssparkonto

  Investeringssparkonto gör det enklare att spara i aktier och värdepapper utan krångel med deklaration och skattekonsekvenser vid köp, omplacering och försäljning.

 • Lunch utomhus

  Enskilda aktier

  Genom att handla med enskilda aktier kan dina pengar växa rejält. Samtidigt finns en stor risk att aktierna förlorar i värde.

Stäng Skriv ut