Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Framtidsfullmakt – en fullmakt för framtiden

Vad händer om du inte längre kan fatta egna beslut?

Med en framtidsfullmakt kan du själv välja vem eller vilka som ansvarar för dina personliga och ekonomiska intressen om du blir sjuk eller av annan anledning inte längre kan fatta egna beslut. Fullmakten är ett bra alternativ till en god man.

Du kan skriva fullmakten själv eller ta hjälp av en jurist.

Vi samarbetar med juristbyråerna  Familjens Jurist och Montan Skog och Juridik när det gäller framtidsfullmakter. 
Observera att tillgång till fullmaktsgivarens personliga koder och säkerhetsdosor inte kan omfattas av fullmakten.

Framtidsfullmakt – skriv själv online eller med hjälp av jurist

Skriv en framtidsfullmakt själv online eller med hjälp av en jurist. Båda våra samarbetspartners Familjens Jurist och Lexly erbjuder dessa tjänster.

Framtidsfullmakt - med hjälp av jurist

Boka tid

Montan Skog och Juridik erbjuder kvalificerad rådgivning i deras lokal i Torup. 

Boka tid med jurist

Vill du få hjälp att upprätta en framtidsfullmakt? Du kan du boka tid hos vår partner Familjens Jurist för en träff på kontor, telefon eller onlinemöte.

* Aktuella priser på Montan Skog & Juridik och Familjens Jurists webbplatser.

Varför framtidsfullmakt?

  1. En trygg framtid

    När åldern tagit ut sin rätt eller om en olycka inträffar, kan det vara för sent. Genom att skriva en framtidsfullmakt tar du kontroll över din framtid och undviker du risken att det utses en slumpmässigt utvald god man. Du kan istället själv välja någon du litar på, till exempel en nära vän eller anhörig.

  2. Underlättar för familjen

    Om du inte längre kan fatta egna beslut kan det ta tid innan en en god man eller förvaltare har utsetts. Under denna tid står anhöriga ofta utan rättsliga möjligheter att hjälpa dig, förutom genom de begränsade möjligheterna som finns i lag om anhörigbehörighet. Därför kan framtidsfullmakten innebära en trygghet även för dina anhöriga. Då vet de direkt - om du blir beslutsoförmögen - vem eller vilka som har ansvar för dina personliga och ekonomiska intressen. Behovet av en god man eller förvaltare upphör ofta helt.

  3. En extra trygghet

    En vanlig fullmakt riskerar att förlora sin giltighet om den som givit fullmakten (fullmaktsgivaren) har tappat sin förmåga att fatta självständiga beslut. Något som exempelvis kan inträffa vid demens. Därför är det klokt att gardera sig med en framtidsfullmakt, som börjar gälla när du inte längre är kapabel att fatta beslut.

Frågor och svar om framtidsfullmakt

Om du vill ha mer information eller har frågor är du välkommen att kontakta någon av våra samarbetspartner  Familjens Jurist eller Montan Skog och Juridik.